Kérdése van? Hívjon minket! +36305370764

Táska magazin

NŐI TÁSKA TÍPUSOK

Buzás Edina
Buzás Edina
2019.10.20 10:42
NŐI TÁSKA TÍPUSOK

A táska típusok kategorizálására ma sok-sok variáció létezik. A webshopban próbáltam általános, nagyobb kategóriákat létrehozni, hogy könnyebben, gyorsabban kereshetők legyen a termékek.

Viszont, szeretnék egy kicsi bemutatást vagy ismertetést adni Nektek arról pontosan milyen táska típusokat különböztetünk meg. Ezeket a kategóriákat próbálom szemléltetni is számotokra. :) 

  1. Wrislet

Másnéven, karperec táska. Ezek a táskák kisméretűek, eredeti funkciójuk pénztárca volt, de a későbbiekben kistáskaként kezdték viselni. Jellemzőjük hogy fém csatos a fedlap, a legtöbbjük rendelkezik csuklópánttal. Ezzel a viselettel kezeink szabadon maradnak. Ezt a fazont leginkább bulikba, lazább rendezvényekre ajánlom, elegánsabb eseményekre egy későbbi modell lesz a megfelelő.

 

  1. Clutch


Másnéven, borítéktáska. Stílusa igazán nagyon széleskörű, vannak csillogó, fényűzés megjelenésű darabok, és vannak egészen egyszerű letisztult egyszerű fazonok is. Ezekben a táskákban kevés dolog fér el ezért leginkább különleges alkalmakkor szoktuk használni őket, a fent említett elegánsabb, alkalmi megjelenéskor például. Jellemzőjük hogy laposak, és általában nincs pántjuk, kezünkben kell tartani őket, természetesen azért néhány darabhoz tartozik lecsatolható vállpánt. Elegáns, különleges alkalmak kis táskája.

 

  1. Tote bag

Másnéven „cipellős” táska. Ez az a fajta táska, ami inkább szütyő fazon, és minden, de tényleg minden elfér benne. Ebből adódik legnagyobb hátránya is, hogy nem igazán lehet benne rendet tartani. Ezért ajánlott ehhez a fajtához beszerezni egy táskarendezőt, amivel segíthetünk a helyzeten. Eredetileg bevásárló táskaként funkcionált, jellemzője nagy mérete és a két fül. Hétköznapi, munkábajárós modell.

 

 4. Sling bag

Szó szerint értve parittya, vagy vállon átvetett táska.

Kisebb táska hosszú vállpánttal, ez a vállpánt készülhet láncból is. Ebben a táskában is csak a legszükségesebb dolgaink férnek el. Elegáns, alkalmi darab. Partyk, bulik, esküvők szuper kiegészítője lehet, de bátran viseljük hétköznapi, sportosan elegáns, pl.: blúz és farmer nadrág kombinációhoz is.

5. Shoulder bag

Másnéven a klasszikus válltáska. Kicsit hasonlít a fent említett Tote bag-hez de mégis más. Vállpántja és a táska között nagy a tér, így bárki kényelmesen tudja a vállán hordani a táskát. Általában közepes és nagyobb méretű. Nagyobb súlyt is képes elbírni, szóval tökéletes választás annak, aki szereti, tele pakolni a táskáját J Leginkább hétköznapi használatra ajánlom.

6. Satchel

Lehet kisebb és nagyobb méret is. A fő jellemzője hogy merev az alja és két keményített fogója van. Merev alja miatt ezeknek a táskáknak, szép tartásuk van, és belsőjük is öblösebb társaikénál, így kényelmesen elfér benne könyv, vagy kisebb laptop is. És nem utolsó sorban, ezekben a táskákban könnyebb rendet tartani. Igazán csinos, elegáns táskák.

7. Bucket bag

Vödörtáska vagy szütyőként nevezhetjük magyarul, 2015-ös tavasz nyár óriási kedvence volt ez az alak, de a mai napig előrukkolnak jobbnál jobb vödörtáskákkal a tervezők, gyártók. Inkább a hétköznapjainkhoz jelentenek remek kiegészítőt, jól pakolhatók, belülről osztatlanok maximum egy kis zipzáras vagy sima telefontartó tokot találunk belülről. A fő rész zárása úgy működik, mint egy tornazsáknál, ezért érdemes erre figyelni, hogy jól behúztuk táskát, nehogy baleset történjen. Érdemes olyan szütyőt választani, amin van valami pluszzáró elem, ami könnyen zárva tartja a táskánkat.

8. Backpack

Szerintem ez mindenki számára igazán jól ismert táska típus, ami nem más, mint a hátitáska. Pár éve egyre szélesebb körben teret hódított magának ez a táska, és nem csak az iskolatáskák körében. Tömérdek mennyiségű stílusban lehet őket kapni, az egészen sportos fazontól az igazán elegáns modellekig, és természetesen a kis méretektől egészen az igazi nagy hátitáskákig. Divathátizsákok közt mindenki megtalálja a saját maga megjelenéséhez passzoló darabot. Praktikus viselni őket, mert a kezeink szabadon maradnak, így a városban könnyen tudunk közlekedni, illetve biciklin is szuper kiegészítő lehet. Véleményem szerint, mostmár minden korosztály körében igazán kedvelt fazon lett. Mindenféle, mintával, színnel és textúrával találunk hátizsákokat. Vászon, műbőr és bőr hátitáskák közül is óriási a választék a piacon és az én webshopomban is.