Kérdése van? Hívjon minket! +36305370764

Táska magazin

Olasz Bőr Típusok

Buzás Edina
Buzás Edina
2021.11.03 09:43
Olasz Bőr Típusok

A webshop nagyobb részét az Olasz bőr táskák teszik ki, ezért hoztam egy kisebb ismertetőt az Olasz bőr típusairól. Többféle bőr típust készítenek a marhabőrből, amelyek különböző megjelenéseket biztosítanak, és különböző érzékenységűek.

A ladiesbag.hu-n a legtöbb táska az első DOLLAR nevezetű bőr típusból készül, de általában mindig megtalálható egy-egy egyedi, különleges megjelenésű bőr táska.

DOLLAR

A DOLLAR európai származású szarvasmarhából származik. Kellemes puhasága teszi ezt a bőrt alkalmassá bármilyen típusú felhasználásra. A DOLLAR átlagos felülete körülbelül 5 négyzetméter, vastagsága 1,3-1,5 mm. Színskálája széles, szinte bármilyen színt elő tudnak állítani belőle.

Nagyon jól tűri a súrlódásokat, jól alkalmazkodik minden viszontagsághoz, nem érzékeny.

 

BREVA

A BREVA bőrt a legmagasabb képzettségű európai termelési területek legjobb tenyésztéséből származó nyersanyagokból állítják elő. A BREVA nagyszerű természetű magasabb minőségű bőr, a legelismertebb a piacon. A felületét polirozzák, ez teszi modernebbé társainál. A vastagság 1,0-1,2 mm, a színtartomány szándékosan csak olyan színekre korlátozódik, amelyek növelhetik az ilyen természetes bőr szépségét.

 

NABUK

A NABUK vízlepergető bőr, egyedülálló tapintású. Európai eredetű szarvasmarhákból készült, 1,1-1,3 mm vastagságú. A kikészítés technikai jellemzőinek köszönhetően nem tehetjük ki nagyfokú fénynek és súrlódásoknak, mert károsítják. Színskálája széles szinte bármilyen színű NABUK bőrrel találkozhatunk.

 

CAIMANO

A CAIMANO kézzel pufferelt, krokodilos nyomtatott bőr, melynek gyönyörű, többrétegű hatása van.  A vastagsága 0,9-1,1 mm. Egyedülálló, mutatós bőr típus. Érzékenyebb, súrlódásoktól jobban kell védeni.

 

LUXOR

A LUXOR egy speciális fémes hatású bőr, amit egy vékony felületi laminátum alkalmazásával kap. Szintén európai származású szarvasmarhákból készül, vastagsága 0,9-1,1 mm.

A kikészítés technikája miatt ez a bőr típus érzékeny a fényre és a súrlódásokra egyaránt.

 

CAVALLINO

A CAVALLINO bőr, ló szőr bőr. Többféle színben és foltos színekben is kapható. A vastagsága 1,3-1,5 mm. A bőr jellemzői nem teszik lehetővé, hogy jól viselje az erős fényt és a magas hőt, ilyen tényezőkkel szemben a bőr színe megváltozhat, roncsolódhat.

Tehát egy érzékeny, de egyben nagyon szép egyedi bőr típusról beszélünk.

 

NAFFIANO

A NAFFIANO egy sáfrányos bőrből készült bőr, amelyet egy rendkívüli vízlepergető nubukon lévő transzferpapír alkalmazásával nyerünk. Európai eredetű szarvasmarhákból készült 1,0-1,2 mm vastagságú. A kikészítés technikai jellemzőinek köszönhetően rosszul reagál súrlódásokra és a fényre, tehát kicsit érzékenyebb bőr típusról beszélünk.

 

RETRO

A RETRÓ európai szarvasmarhából származó korrigált bőr. A kézzel készített kezelés biztosítja a bőr vintage és gyűrött megjelenését. A színtartomány az árnyalatokra korlátozódik, amelyek javítják a bőr tulajdonságait. A vastagsága mm 1,0-1,2. Jól alkalmazkodik a súrlódásokhoz, fényhez, kevésbé érzékeny bőr típus.

 

UNICA

UNICA ahogy a neve is mondja, egyedülálló, teljesen természetes bőr.  Az Unica kompakt hatással rendelkezik,  zsíros tapintású, ugyanakkor sima és kellemes. A színtartomány teljesen természetes. Az európai eredetű bikákból készült, vastagsága 1,1-1,3 mm. 

 

forrás: http://www.penelopeoggi.com/